divendres, 4 de novembre del 2016

INICIAM LA TASCA D'AQUEST TRIMESTRE: EL COS HUMÀ

Avui dematí, quan en Toni ha entrat a la classe, ha trobat un paper enrodillat enterra, com si fos un pergamí. Com que mig grup tenia psico, l'ha guardat fins després del pati.

A mig matí, després del pati, ens hem assegut a l'assemblea i en Toni ens ha contat el que havia succeït: havia trobat alguna cosa enrodillada al terra i encara no sabia que era. A poc a poc, l'hem anat desembolicant fins que hem vist una cosa que sobresortia. N'Izan ha comentat que era un coet, mentre que en Joan, que era una mà.




Ho hem anat desembolicant enterra fins que hem vist que era una "persona". Efectivament era el contorn, la silueta d'alguna persona però el que no sabíem era de qui! Un parell de nosaltres hem volgut comprovar si era la nostra silueta, però aquella era massa grossa.






Fins i tot en Toni, na Patricia (mestra de l'altra classe de p3) i na Laura (mestra de p5) ho han provat; però aquella silueta no era de cap d'ells tres, era més grossa. 



De sobte, n'Ona ha tingut una gran idea: aquella silueta podia ser d'algun altre mestre!! D'en Toni (mestre d'audició i llenguatge) o d'en Sergi (mestre d'anglès). Però també n'Ian ha dit que aquella silueta podia ser de la seva mare. 

Així doncs, hem acordat que quan venguin els altres mestres i els nostres familiars, els demanarem que es posin damunt la silueta per saber si és la seva. 

Fins que venguin, l'hem penjada a la nostra porta. Així que us demanem, que vos poseu davant per saber si és la vostra. Si ho és, avisau-nos!!!

Una vegada acordat tot això, hem volgut observar qui de nosaltres és el més alt/a i el més baix/a per poder contornejar la seva silueta amb peces de construccions. 

Fent comparacions, hem arribat a la conclusió que la persona més alta de la nostra classe és en Gabriel i que la persona més baixa és na Laura.



Na Ona i na Aya també s'han animat a què tots els altres els contornejassin la seva silueta. 




Així doncs, hem observat i reflexionat que els nostres cossos són diferents: n'hi ha d'alts, baixos, prims... 

D'aquesta manera, donem per començat la tasca d'aquest trimestre: el cos humà. Durant les properes setmanes, treballarem molts d'aspectes relacionats amb aquest tema: les diferents parts del cos/cara, les característiques de cada un, el pes i la mesura, els sentits... 

Segur que aprendrem molt i de la millor manera, JUGANT!

3 comentaris:

  1. Hola!!!
    N'Ona ens havia comentat allò de la silueta penjada a la porta, i veure-ho junts ens ha agradat moltíssim!!! Gràcies per compartir-ho!! Cada cap de setmana ho veiem i ens agrada molt!!!

    ResponElimina
  2. Qué forma tan original de introducir el tema y despertarles su curiosidad y su emoción!!! Disfrutad! Un saludo!!

    ResponElimina
  3. Moltíssimes gràcies pels missatges!!!! La finalitat del bloc és que hi hagi una interacció! Per això, moltes gràcies!
    Per cert, encara no sabem de qui és la silueta!!!

    ResponElimina