dijous, 24 de novembre del 2016

1ª SETMANA DECORACIÓ NOM PROPI

Aquesta setmana, hem començat a dur a classe el treball de la decoració del nom propi. Na Laura, en Nico, en Joan i n'Izan han estat els primers que ho han fet. Com hem pogut observar, la decoració ha estat de lo més variada, amb diferents tècniques i materials i això ens encanta!!

Què passa el dia que un de nosaltres du la decoració a la classe? Doncs que ens convertim immediatament en encarregats i en protagonistes del dia. 

A l'assemblea de bon dematí, dedicam un temps a observar l'obra d'art, l'encarregat ens explica com l'ha feta, amb qui l'ha feta, si li ha costat molt fer-la... Després comptem quantes lletres té el nom, el comparam amb l'altre encarregat/da, hi cercam coses en comú/diferències (per exemple "Joan" i "Izan" acaben amb les dues mateixes lletres i els dos noms estan formats per quatre lletres). 

A continuació, anam lletra per lletra per saber quin nom de la classe comença per la lletra en qüestió i també, alguns de nosaltres, ja comencem a identificar lletres d'enmig del propi nom.  És a dir, del nom "Laura" sabem que "Leyre" comença amb la mateixa lletra, però que "Yassir", "Izan", "Ian", "Unai" també tenen una "A" en el seu nom. 

Avui que n'Izan ha fet l'exposició, n'Ian ha comentat que el seu nom era molt igual, llevat que el seu no té la "Z". També hem comentat la petita trampa que té el nom escrit de "Joan", ja que nosaltres pronunciem /jUan/ i la inicial d'Unai (la U) no apareix.

A part d'aquest treball de lectoescritpura, els encarregats també són els responsables de gestionar l'assemblea, de repartir els esmorzars i els materials que s'hagin d'emprar el mateix dia...

Així doncs, donem per iniciat tot un procés d'aprenentatge, d'obres d'art i de protagonistes. 









Aquí teniu les obres d'art!! 
Moltes gràcies a les famílies pel treball realitzat!! :)

3 comentaris:

  1. Escriviu el vostre comentari...

    Agrairia que poséssiu el vostre nom per saber qui sou! Gràcies!!

    ResponElimina
  2. Madre mía, que mayores son y como les gusta ser el prof en l'asamblea de la mañana y en el momento del desayuno. Parecen todos muy felices, gracias :-)
    No creo que los niños de tres años en Alemania saben tanto como los de tu clase: los números en catalán, los días de la semana, los números y colores en inglés y mucho más. Casi cada día Gabriel nos sorprende con una o unas palabras nuevas y su hermano pequeño también sabe decir algunas cosas en catalán y inglés!!!
    Por favor, no olvides de poner más canciones en el blog ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias Vicky por el comentari! Nos gusta tener momentos de protagonismo y por eso hacemos cositas como estas. En clase no paramos de aprender, desde las 9 que entramos hasta las 14! :)

      Elimina