dilluns, 14 de novembre del 2016

ENS MESURAM AMB LLAPIS DE COLORS

Com ja sabeu, dilluns passat ens vam mesurar amb un metre per poder saber la nostra alçada. Dimecres, en Toni ens va tornar a proposar que ens mesuréssim una altra vegada, però sense aquest instrument de mesura; com ho havíem de fer? doncs amb llapis de colors.

Amb parelles o amb grups de tres ens havíem de mesurar utilitzant llapis de colors: un de nosaltres s'havia d'allargar al terra i la nostra parella ens havia de posar llapis des dels peus fins al cap. Una vegada feta la fila de colors, havíem de comptar quants  n'hi havia. Quan ja sabíem el resultat, ens canviàvem per poder mesurar la nostra parella. 

La unitat de mesura era un llapis. 







La majoria de nosaltres tenim entre 5 i 7 llapis de colors d'alçada. A partir d'aquí, vam estar parlant que no necessitam necessàriament un metre per prendre  mesures, sinó que qualsevol cosa del nostre entorn ens serveix per fer-ho. Per això, vam començar a prendre mesures de diferents objectes que hi ha dins la nostra classe: bancs, taules, penjadors, radiadors, pissarra...







i com que encara no sabem escriure números convencionals, vam representar els resultats obtinguts amb diferents símbols no convencionals (retxes o bolles) que fan la mateixa funció que els números. 


Com podeu veure, la pissarra és el moble més llarg que tenim dins la classe. Mesura, ni més ni menys, que 15 llapis! I com sabem comptar fins a 15? doncs molt fàcil! Perquè a classe som 16 nens i nenes i si hi som tots, cada dia comptam fins a aquest número. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada