dimecres, 30 de novembre del 2016

PERQUÈ JA SOM GROSSOS!!!

Cada dia, a l'escola i a casa, es donen molts de moments on cada un de nosaltres ha de practicar diferents hàbits relacionats amb l'alimentació, la higiene personal, vestir-se i desvestir-se... en definitiva, assumir petits reptes del dia a dia per tornar-nos grans. 

Com actua en Toni dins classe? 
  • Confiant plenament amb les nostres capacitats per resoldre aquests petits reptes.
  • Donant temps.
  • Estant present físicament i animant a què els resolguem.
  • Si ens és molt complicant, ens ajuda una mica (no ens ho resol).
  • Entenent les nostres "rabietes", plors, "enfados"... dient-nos que sap que és difícil, però que confia amb nosaltres. 
  • Celebrant i reforçant positivament l'èxit del problema resolt. 

Si tot això ho fem a l'escola però també a casa, segur que ens tornarem molt grans!! 

Avui, per casualitat, en Toni ha pogut captar quan na Naira, na Laura i en Joan tenien alguns problemes en el moment d'esmorzar. Na Naira no podia pelar el plàtan; na Laura, obrir la carmanyola i en Joan, obrir la bossa de l'esmorzar.  

Mirau com ha acabat tot!

dimarts, 29 de novembre del 2016

VISITA A L'HOSPITAL DE FORMENTERA

Avui ha estat el dia!! El dia que fa temps que estàvem esperant. Avui ha estat la nostra primera excursió tots plegats. Aprofitant la tasca d'aquest trimestre, hem anat a l'hospital a fer-hi una visita. 

Molts de nosaltres ja hi havíem estat alguna vegada, però d'altres no (inclús en Toni). Per això, juntament amb el personal de l'hospital, hem pogut conèixer tots els espais  i serveis d'aquest.

La primera sorpresa del dia ha estat quan hem descobert que el conductor de l'autocar era en Jose, papà de n'Izan. Abans de sortir de l'escola, hem fet parelles per poder organitzar-nos millor i poder seure dins l'autocar. 



Quan hem arribat a l'hospital, hem esperat a la recepció a què en Joan Tur (supervisor d'infermeria) i na Maria (infermera de pediatria) ens vinguessin a buscar per començar la visita. En aquest moment, ha estat la segona sorpresa del dia: la tia d'en Joan fa feina a l'hospital i ens ha vingut a veure de sorpresa. 
Quan en Joan i na Maria ens han rebut, hem anat a la sala de triatge, que és on ens atenen per primera vegada quan hi anam d'urgències i on ens deriven a altres especialistes si és necessari. Ens han dit que de vegades ens poden fer algunes proves per veure com funcionen els nostres pulmons i també, com funciona el nostre cor.



En Joan ens ha dit que aquesta espècia de globus verds representen els nostres pulmons, i hem pogut comprovar que si els hi falta aire, les màquines comencen a pitar d'una manera alarmant. 

A part d'això, amb una altra màquina, els metges poden observar el funcionament del nostre cor. Primer de tot ens posen unes espècies de "pegatinas" per tota la panxa i pits i com una gafa al nostre dit. Hem observat que si estam tranquils, pita d'una manera; i que si començam a córrer i a fer un esforç físic, comença a pitar més aviat. 




Quan anàvem cap a la sala de fisioteràpia, en Yassir ha tingut una gran sorpresa al veure el seu papà per l'hospital.

Quan hem entrat dins la sala de fisioteràpia, hem pogut observar moltes màquines i també com diferents persones realitzaven diferents exercicis per poder recuperar-se. Allà, hi treballa la mamà d'en Roc (company de 3 anys de l'altra classe). 
Després, hem anat a unes sales on diferents màquines realitzen fotografies a diferents parts del cos: als ossos, a la boca, a les mames... 

Aquesta màquina serveix per fer radiografies dels ossos:


Aquesta, serveix per fer radiografies de tota la boca:
I aquesta, per fer mamografies, que són fotografies dels pits de les dones però també dels homes. 

Ja per acabar la visita, hem pogut veure una pel·lícula on s'hi destaca la importància de fer-se netes les dents tres cops al dia per evitar les càries. 


Una vegada acabada la visita, hem pogut esmorzar a un pati exterior que hi ha dins el propi hospital. Tant de bo que avui ha fet molt bon temps i molt de sol!

Mentre esperàvem a què en Jose, papà de n'Izan i conductor de l'autocar, ens vingués a buscar, ens ha donat temps d'estar una estona plegats, fer-nos una fotografia amb una ambulància que hi havia a l'aparcament d'urgències i veure per casualitat al papà d'en Nico, que resulta que és conductor de taxi i que per casualitat estava per allà. 

MÉS CANÇONS

Na Vicky, mamà d'en Gabriel, fa temps que ens va tornar a demanar més cançons per poder escoltar-les i cantar-les a casa. Doncs aquí hi són!!

"Una mosca volava per la llum": 

"Tot sona":

Una de les cançons que empram per fer massatges i per relaxar-nos després del pati: 

I per preparar-nos per Nadal:

divendres, 25 de novembre del 2016

BON CAP DE SETMANA

Que passeu molt bon cap de setmana!!


(Falta na Saira que és de viatge)

BLOC EN PERILL D'EXTINCIÓ

Avui, a l'arribada de tots els nins i nines, en Toni deia "en bromes" que aquest BLOC està en PERILL D'EXTINCIÓ, ja que necessita una retroalimentació, un feedback de tots vosaltres, les famílies. 

Necessit saber què opinau de les entrades del bloc, del que feim a classe, necessit saber els vostres dubtes, suggerències, opinions... TOT serà benvingut i necessari, ja que un bloc d'escola és una eina/mitjà de comunicació i es necessita d'aquesta comunicació bidireccional (escola --> família, però també família --> escola).

Per això, he pensat que podria ser d'ajuda aquest "tutorial" de com deixar un comentari. Lo ideal seria que tinguéssiu un compte de Google, ja que és més fàcil i ràpid, però si no en teniu, podeu deixar comentaris de forma anònima (encara que us agrairia que poséssiu el vostre nom per saber de qui és).

1 PAS: llegir i mirar l'entrada. Just quan acaba aquesta, hi ha un opció que posa "afegeix un comentari". Cliqueu, escriviu el comentari, i si no teniu compte Google, seleccionau "comenta com a --> anònim" i "Publica".

2n PAS: Com que blogger és molt intel·ligent i desconfiat, vol saber si sou una persona o un robot. Per això, vos farà fer una petita prova.


3r PAS: Quan ja s'ha comprovat que sou una persona, vos deixa publicar el comentari. 

4t i darrer PAS: Comproveu que el comentari s'ha publicat correctament. 

Aquesta entrada l'he feta ja que hi ha diferents families que m'han dit que han comentat alguna entrada, però malauradament no s'ha publicat correctament. Agrairia que tornéssiu a comentar.

i... MOOLTES GRÀCIES!!!!!

dijous, 24 de novembre del 2016

1ª SETMANA DECORACIÓ NOM PROPI

Aquesta setmana, hem començat a dur a classe el treball de la decoració del nom propi. Na Laura, en Nico, en Joan i n'Izan han estat els primers que ho han fet. Com hem pogut observar, la decoració ha estat de lo més variada, amb diferents tècniques i materials i això ens encanta!!

Què passa el dia que un de nosaltres du la decoració a la classe? Doncs que ens convertim immediatament en encarregats i en protagonistes del dia. 

A l'assemblea de bon dematí, dedicam un temps a observar l'obra d'art, l'encarregat ens explica com l'ha feta, amb qui l'ha feta, si li ha costat molt fer-la... Després comptem quantes lletres té el nom, el comparam amb l'altre encarregat/da, hi cercam coses en comú/diferències (per exemple "Joan" i "Izan" acaben amb les dues mateixes lletres i els dos noms estan formats per quatre lletres). 

A continuació, anam lletra per lletra per saber quin nom de la classe comença per la lletra en qüestió i també, alguns de nosaltres, ja comencem a identificar lletres d'enmig del propi nom.  És a dir, del nom "Laura" sabem que "Leyre" comença amb la mateixa lletra, però que "Yassir", "Izan", "Ian", "Unai" també tenen una "A" en el seu nom. 

Avui que n'Izan ha fet l'exposició, n'Ian ha comentat que el seu nom era molt igual, llevat que el seu no té la "Z". També hem comentat la petita trampa que té el nom escrit de "Joan", ja que nosaltres pronunciem /jUan/ i la inicial d'Unai (la U) no apareix.

A part d'aquest treball de lectoescritpura, els encarregats també són els responsables de gestionar l'assemblea, de repartir els esmorzars i els materials que s'hagin d'emprar el mateix dia...

Així doncs, donem per iniciat tot un procés d'aprenentatge, d'obres d'art i de protagonistes. 









Aquí teniu les obres d'art!! 
Moltes gràcies a les famílies pel treball realitzat!! :)