dissabte, 29 d’octubre del 2016

EL TEMPS DEL MES D'OCTUBRE

Cada dia, a l'assemblea del matí, parlem del que vàrem fer ahir, de com ens sentim o qualsevol altre cosa que hagi passat i que sigui d'interès. A continuació, passem llista, comptem quants nins i nines han vengut a l'escola i quants han quedat a casa, miram quin dia de la setmana estem, mes i estació... Però també, fem una cosa molt important: miram i enregistram el temps. 

Gràcies a aquest fet, durant tot aquest mes, hem recollit i hem representat la informació meteorològica a un calendari de la següent manera: 
- Si fa sol, posem un cercle (gomet) groc.
- Si fa sol i núvols, un quadrat verd.
- Si està ennuvolat, un triangle vermell.
- Si plou, un quadrat lila.
- Si fa tempesta, un cercle gris.
- Si neva, un triangle blau. 
Aquest n'és el resultat: 

Així doncs, una vegada acabat el mes d'octubre, l'hem pogut analitzar, saber quin temps ha abundat més i quin menys, representar les dades obtingudes a través d'un gràfic... 

La columna groga són els dies que ha fet sol: en total 10.
La columna vermella són els dies que ha estat ennuvolat: en total 6.
La columna verda són els dies que hi ha hagut sol i núvols: en total 2.
La columna blava (perquè no teníem peces liles), són els dies que ha plogut: només 1 (que va ser el dia que no vam poder sortir al pati). 





Així doncs, hem parlat que hi ha hagut molts de dies de sol, encara que també n'hi ha hagut bastants que ha estat ennuvolat, característica important de l'estació que estam: la tardor. A poc a poc, anirem observant que el temps anirà canviant i que la columna de "sol i núvols" i "ennuvolat", anirà augmentant. 

Què millor manera de veure aquests canvis visquent-los i fent-los propis a traves del treball diari!


Tot s'ha de dir que el treball final d'aquesta activitat ha estat un poc difícil, ja que era la primera vegada que la realitzàvem, però com que la farem cada mes, seguríssim que anirà millor a la propera.

1 comentari:

  1. Hola! Me emociona saber tantas cosas de la vida de Ona en la escuela!! Muchiiiiiiiiiísimas gracias!!!!

    ResponElimina