dissabte, 8 d’octubre del 2016

BENVINGUDA

Quasi ja fa un mes que hem començat el curs escolar i durant tot aquest temps han passat moltes coses: ens hem adaptat a la dinàmica de l'escola, hem conegut els nostres companys i companyes, així com també a tots els mestres que durant tot el curs estaran amb nosaltres.

Partint del fet que tot el temps és educatiu, hi ha una sèrie d’aprenentatges i situacions al llarg de la jornada escolar molt importants a la vida de tots nosaltres, que ens ajudaran a adquirir autonomia, a organitzar-nos personalment i a establir una bona relació amb els objectes i amb les persones que ens envolten. Aquestes situacions són les rutines, activitats que es realitzen cada dia, de manera estable i molt pautada.

D'aquesta manera, vos donam a conèixer el nostre dia a dia a l'escola:

Acollida i retrobament: assemblea.

Quan arribem a l'aula, saludem al mestre i penjam les motxilles als nostres penjadors; col·locam l'aigua a la safata assignada i l'esmorzar dins la capsa. Després, agafem el nostre coixí que hi ha a l’assemblea i ens asseiem formant un cercle. Tot seguit, cantem la cançó de “Bon dia”.

Parlem del que vàrem fer ahir, de com ens sentim o qualsevol altre cosa que hagi passat i que sigui d'interès. A continuació, passem llista, comptem quants nins i nines han vengut a l'escola i quants han quedat a casa, prestam atenció al temps que fa i l'anam enregistrant per poder fer un estudi, mirem quin dia de la setmana és cantant una cançó, així com també quin mes i estació estam (relacionant-ho amb algunes dites populars). 







(Cançó dels dies de la setmana)




Hàbits de feina
Una vegada hem finalitzat l’assemblea, anam a seure a les nostres cadires i durant aquest mes, hem treballat «l'escola» i «la tardor». Durant els primers dies, vam fer activitats on vam participar tots per poder conèixer-nos. Una d'elles, va ser fer un mural per poder decorar l'aula.








A part d'aquestes activitats, també hem començat música i psicomotricitat (amb na Cira), anglès (amb en Sergi), els tallers de llenguatge (amb en Toni), llenguatge matemàtic... 

Devers les 10:40 comencem a esmorzar. Durant els primers dies, ens va costar esmorzar a aquesta hora (molts de nosaltres teniem fam abans), però ara ja estam ben acostumats




Una vegada hem acabat d'esmorzar, ens preparem per anar al pati. Allí, juguem, correm, fem torres d'arena, ens tiram pel «tobogan»...







Relaxació
En tornar del pati, ens asseiem a les nostres cadires i ens relaxam escoltant música, amb massatges (utilitzant teles, pinzells, rodets...), apagant els llums i tancant les cortines...




Joc per racons
Durant la darrera hora del dia, cadascú de nosaltres triem a quin racó volem anar a jugar. A la nostra classe hi ha el racó de les disfresses, dels trencaclosques, dels cotxes, de la casa, dels animals i de les construccions, el de la biblioteca i el d'art.


















Recollida i comiat
Una vegada hem acabat de recollir totes les joguines, ens asseiem a les nostres cadires, comentem el dia i ens preparem per a la sortida.


A poc a poc, ens anam adaptant a aquesta nova etapa: una etapa amb canvis molt significatius però que a poquet a poquet anam assimilant. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada