dilluns, 16 de març del 2020

Que res detengui les nostres ganes de millorar i aprendre

Bon dia estimades famílies!

Començam una setmana diferent i atípica de la qual segurament treurem importants reflexions sobre molts aspectes de la nostra vida, i sobre les coses que de veritat són importants.
Estic segur que entre tots posarem de la nostra part perquè als nostres nens i nenes les afecti el menys possible el tancament de les escoles.
Per aconseguir això, és important que l'alumnat tingui una rutina i un horari de feina el més semblant possible a l'horari escolar, i així continuïn aprenent.
Per començar ens centrarem en aspectes bàsics de primer: lectura i comprensió, escriptura, tant en majúscula com en lligada, càlcul mental, operacions bàsiques i resolució de problemes. Com ja us he dit per correu, cada alumne/a té certs aspectes bàsics a millorar i reforçar, i serà important estar en contacte per treballar-los.

Les propostes d'activitats del dilluns són:
- Agatha Christie no va començar a escriure grans històries sense abans haver llegit molt: Llegirem un conte! (cadascú va al seu ritme, i va per un conte diferent. Important que comencin a llegir la paraula sencera, i també que facin un esforç de comprensió. Al final, si es pot, és recomanable llegir el conte amb ells, fent pauses en parts que saps que han entès, involucrant-los així en la lectura)

- Els creadors de frases bojes! Posam la data a la llibreta de les lletres. Sota la data ficam el títol, centrat i amb majúscules ELS CREADORS DE FRASES BOJES, el podeu subratllar. I comença el joc, hem d'inventar una frase a partir de dues o tres paraules:
1- botiga, sous
2- Coet, extraterrestre, sopa
3- Conill, bomber.
4- Ratolí Martí, bruixa.
5- Llet, edifici.
6- bicicleta, mico
7- elefant, microones.

Recordeu que hem de fer bona presentació de llibreta. Ficam el número, al costat les dues paraules, els dos puntets i escrivim la frase. Important deixar espai entre una frase i una altra, i heu de fer una frase en majúscula i una altra en lligada, per anar així practicant. Ànim.
Exemple: pastís, superheroi: El superheroi ha fet un pastís de pastanagues boníssim.

- Acabam històries: Títol Apolo 10: Fa molts d'anys que el coet Apolo 10 està donant voltes per Saturn. Els seus tripulants són Sarah Tereixkova, Ian Gagarin i Nico Armstrong. Tot anava molt bé, fins que un dia Nico Armstrong va sortir del coet per estirar una mica ses cames. Li encantava sortir. Mentrestant, a la torre de control, Sarah Tereixkova i Ian Gagarin varen veure un cometa preciós. Volien veure-ho de més a prop, així que vàrem arrancar el coet i vàrem anar cap a ell. Mentrestant, en Nico que surava tranquil·lament i cantava "pajaritos por aquí, pajaritos por alla..." va veure el coet anar-se i va començar a cridar: "eeeh, estic aquí!"
 
Per tant, estaria bé que en un word aferrésiu aquest text, i ho féssiu en lletra escolar1 ( lletra lligada) perquè així practiquin la lletra petita. Una vegada copiat, han d'acabar la història com ells vulguin, i fer un dibuixet.

- Memòria al poder: Seríeu capaços de contar-li a un familiar que estigui a casa quines són les dones que tenim a ses nostres taules, i per què vàrem ser tan importants? Pista ( Agatha Christie, Clara Campoamor, Frida Kahlo, Hedy Lamarr i Rosa Parks)

- Càlcul i més càlcul petits matemàtics:  https://www.vedoque.com/juegos/juego.php?j=dados

- Les mil i una operacions!: Agafam la llibreta de mates. La posam horitzontal, i amb ajuda d'una regla i seguint les línies, fem una quadrícula, igual que quan jugam al bingo. Una vegada feta, ficam a cada requadre, a la dreta, un número ( per exemple 22) i....dins d'aquest requadre hem de fer totes aquelles sumes i restes que se'ns ocorreixin que doni aquest resultat. Poden ser de 3 xifres també. Com més penseu més se us ocorreran.

Segons el nivell de numeració de cadascú, podeu fer números més grans o més petits. En general fins al 30 estaria bé. Quan facin el requadre, que deixin un espai abaix per poder ficar la data.

- Què m'agrada llegir! Llegim un altre conte!
 Mireu que he trobat per casa! Jo també vaig a llegir un súper llibre. Quan ens tornem a veure, us contaré si m'ha agradat=)




Jo crec que amb això hi ha suficient per avui, de totes maneres com hem anant parlant per correu, teniu material addicional i recomanacions per si ho necessitau. A més, jo estarè amb es correu obert. Recordeu: vgutierrez@ceipsantferran.com per qualsevol aclariment de ses tasques, o el que sigui.

I res, en aquestos dies que venen, us demanam calma, tranquilitat i sentit comú. El podem veure com una oportunitat de passar temps en família. Tot passarà i ens veurem prompte.

Una abraçada i fins demà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada