dijous, 24 de maig del 2018

DESCOBRIM I ENS INSPIREM AMB GAUDÍ

Seguint amb la proposta de fusionar art i filosofia, aquesta vegada ha tocat descobrir una obra molt coneguda per a tots aquells que hem visitat Barcelona: el famós dragó de Gaudí, ubicat al Parc Guell. 

L'obra, la vam descobrir de la següent manera:

La làmina estava completament tapada per lletres de diferents colors i per ordre, havíem de dir una lletra i un color. Quan la llevàvem, havíem de descriure el què veiem i dir les nostres hipòtesis sobre aquella obra amagada. 
Després de dues sessions llevant lletres i després de moltes hipòtesis (un parc infantil, una piscina amb escala, una tortuga, ous de dinosaures, un jardí, una font...) vam descobrir l'obra en qüestió.
Durant tot aquest temps, vam estar parlant, raonant, donant idees, argumentant, contraposant, comparant idees, escoltant altres punt de vistes, canviant idees... és a dir, vam utilitzar el llenguatge oral, el pensament i el silenci. 

Paral·lelament a aquesta activitat, en Toni ens va proposar utilitzar les tisores per tallar trocets de paper. Encara no sabíem el motiu d'aquesta activitat, però moltes vegades la feim pel plaer que ens dóna i perquè d'aquesta manera, exercitam la coordinació ull-mà i la destresa. 
Una vegada tallats tots els trocets de papers, vam estar parlar del material que en Gaudí havia emprat per fer la seva escultura: "trocets petits de rajola, com les que estan a les piscines". Vam estar parlant que nosaltres no teníem aquest material però de seguida, tots ens vam adonar que podríem emprar els trocets que havíem fet amb el paper. 

D'aquesta manera i en equips de treball cooperatiu, vam decidir crear les nostres obres d'art inspirades amb l'obra de gaudí. 
Primer de tot era decidir què creàvem i qui ho dibuixava:  
L'equip groc (Gabriel, Aya, Laura i Aaron) va decidir dibuixar un gat i l'encarregada va ser na Laura. 
L'equip verd (Unai, Yousef, Naira i Izan) va decidir dibuixar en Cocodril Nil i l'encarregat va ser n'Izan.
L'equip vermell (Ona, Thiago, Leyre i Jocelyn) va dibuixar una medusa i l'encarregat va ser en Thiago.
L'equip blau (Mariana, Nico, Basma i Ian) va dibuixar un dinosaure sirena i els encarregats de dibuixar-lo van ser na Mariana (coa de sirena) i n'Ian (cap i braços de dinousaure). 
Tant el procés com el resultat van ser espectaculars! En tot moment, hi va haver comunicació per prendre decisions i per distribuir tasques. L'exposició romandrà oberta al públic fins que aguanti el celo a la paret. Esperem que vos agradi!!!

A l'enllaç següent podreu veure uns segons del procés de creació:
https://drive.google.com/file/d/1w5mfOlFRisVZTOwM94TchDjZvNnEIC81/view?usp=sharing

3 comentaris:

  1. Simplement ESPECTACULAR!!!
    Felicitats Toni!
    Quina enfeinada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fani!! Com sempre, moltíssimes gràcies per les teves paraules!! Sempre, m’han ajudat a seguir endavant aquest blog, GRÀCIES!!

      Elimina
  2. Ay, me encantan los construcciones de Gaudí. Qué buena idea tenías y que artistas son los niños!

    ResponElimina