dijous, 19 d’abril del 2018

RACONS DE LECTOESCRIPTURA

Aquesta setmana, hem començat a treballar la lecto d'una manera més manipulativa, més vivencial i més activa. En Toni ens ha presentat els quatre racons de treball i ens ha explicat què hi hem de fer a cada un d'ells. Per parelles, hi treballem un temps determinat i quan tots hem acabat, ens anem rotant. D'aquesta manera, tots passem pels quatre racons i treballem, ens ajudem i aprenem de manera conjunta, amb la nostra parella de treball.

Els quatre racons de treball, són: 
1. Ajuntar noms i llinatges. Amb aquest joc, a part de saber identificar el nom i llinatges propis, també hem de saber fer-ho amb els dels companys. Com a ajuda, tenim tots els noms i llinatges al plafó de la nostra assemblea. 

2. Joc de les lletres perdudes. Es tracta d'anar identificant les lletres que s'han perdudes a diferents paraules. A les primeres sessions, les paraules hauran perdut les seves inicials, i progressivament, s'aniran perdent més lletres. 
3. Les tres coses. Es tracta d'escriure paraules de diferents categories. A les primeres sessions, tenim la categoria d'animals, fruites i verdues i colors. Tenim tres capses i lliurement, podem elegir allò que més ens faci ganes escriure. 
4. Relacionar paraules amb les seves imatges. Durant les primeres sessions, relacionarem paraules monosil·làbiques i posteriorment (o al mateix temps) relacionarem paraules amb més síl·labes.   
Aquests racons es fan dimarts i dijous quan el grup està desdoblat (uns fan psico i els altres fan lecto). Si algun familiar té interès en veure-ho en primera persona o a venir a ajudar-nos, sabeu que les portes de la nostra classe estan sempre obertes. 

2 comentaris:

  1. Quina enfeinada que has preparat!!
    Estic segura que tots aprendran molt!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fani!! Aquesta setmana és la segona que feim aquests racons i han anat molt millor que la primera!!! Moltíssimes gràcies pel comentari. S’AGRAEIXEN MOLT!!!!

      Elimina