dijous, 9 de març del 2017

COTXES NORMALS I COTXES TRANSPARENTS

Ahir dematí, quan vam entrar a la classe, vam observar que hi havia una quadrícula grossa enterra. En Toni ens va dir que després del pati ens explicaria què era i per a què servia. 

A l'hora de llenguatge matemàtic, ens vam asseure al voltant d'aquesta quadrícula i ens va explicar que eren les carreteres de dos cotxes. Aquests cotxes no tenien volant i un només podia anar cap amunt i l'altre cap a un costat. 

L'objectiu principal era esbrinar quines dues qualitats (color i forma) havia de tenir la figura geomètrica del punt de partida dels cotxes (identificat per un cilindre de color groc). 

A la part superior de la quadrícula hi havia quatre figures: cercle, quadrat, triangle i rectangle. I a la part esquerra d'aquesta, quatre colors: verd, vermell, groc i blau. 

En parelles col·locàvem un cilindre al quadrat de la quadrícula que volguéssim i amb l'ajuda dels dos cotxes, havíem d'esbrinar quina figura i color havíem de posar al punt de partida.

Per exemple, en aquesta ocasió, en Nico i en Yousef van comprovar que la figura que estaven cercant era un cercle blau: en Yousef conduïa el cotxe que només anava cap a les figures i en Nico el que anava cap als colors. 
  Progressivament, anàvem completant la nostra quadrícula. 
En aquest cas, na Leyre i n'Ona van comprovar que la figura que cercaven era un rectangle de color vermell. 
Hi va haver un moment determinat que els cotxes van deixar de tenir benzina i vam haver d'utilitzar uns cotxes invisibles (més complicada l'activitat). Aquests cotxes només funcionaven quan nosaltres estàvem asseguts (només podíem utilitzar els ulls).

Quasi al final, ja fèiem les nostres hipòtesis. Començàvem a pensar quina figura necessitàvem en cada moment. I efectivament, la darrera va ser un rectangle verd. 

2 comentaris:

  1. Hola!!!! Mare meva quina quadrícula més xula!!!! I quines coses més xules esteu fent!!!!
    çhñhñhy´ñy´hy
    çeñgtkhikifglglhjkglgmb,ñf,gfó
    ONA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què bé que vos agradiiin!!! Moltes gràciies pel missatge!!!!:)

      Elimina