dimecres, 3 de maig del 2017

PROJECTE: PETIT RESUM DE TOT ALLÒ QUE HEM FET

Abans d'anar de vacances de pasqua, vam estar parlant que els nostres caragols necessitaven menjar per poder viure. Per això, vam anar a la figuera de la nostra escola a cercar fulles i herba.
Poc a poc, la nostra caragolera començava a agafar forma, ja que en aquesta petita sortida, molts de nosaltres vam trobar alguns caragols petits. L'observació directe de la vida dels caragols és un acte quotidià. Ens encanta mirar-los i estar ben atents per saber com són i què fan.

En una conversa, alguns de nosaltres vam dir que els caragols no fan caca, d'altres que sí que en fan i d'altres que no ho sabien. Doncs bé, en un moment donat, un caragol petit va fer una caca just damunt de la mà d'en Toni!! Entre rialles i cares de fàstic, vam poder comprovar que sí! Que els caragols fan caca. 
Després de vacances, vam poder comprovar que les fulles estaven plenes de forats, ja que els caragols se les havien menjades. Per això, havíem d'estar ben atents per saber si necessitaven més menjar. Les visites a la figuera i als horts de la nostra escola per cercar menjar pels caragols s'han convertit en una activitat diària. Cada vegada mengen més i més ràpid. Mirau la diferència que hi ha en les fulles en només un dia!

Com que només teníem sis caragols, vam decidir posar-lis un nom per donar-lis identitat i poder analitzar què feia cada un. Primer de tot, els vam ordenar de petit a gros i després, entre tots, els vam posar un nom. 



 El resultat va ser aquest:
Com podeu comprovar, un dubte que ens va sortir va ser si els caragols eren "nins" o "nines". Aquest interrogant es va quedar aparcat, ja que les opinions eren diverses i no podíem arribar a cap conclusió. 

Com que n'Aromi estava ben despert (o desperta), el vam voler tocar i veure com era la bava que deixava.
 N'Izan no li va fer gens de gràcia i no el va voler tocar!
Arribats a aquest punt, necessitàvem saber més coses dels caragols. Molts de nosaltres fèiem unes afirmacions que no eren del tot certes. Com per exemple: que els caragols no tenen bebès, que neixen de la panxa de la mamà, que no beven aigua, que tots els caragols són nins o nines (o que hi ha caragols nins i caragols nines)... 

En Toni ens va proposar mirar uns vídeos per poder resoldre aquests dubtes i per poder seguir endavant el nostre projecte. El primer és aquest:  
De tota la informació que es dóna en aquest vídeo, ens vam quedar que:
- Els caragols tenen dos ulls. 
- Els caragols tenen una boca.
- Els caragols no tenen nas i respiren per un forat que tenen prop de la conxa.


I l'altre vídeo és aquest:
D'aquest, ens vam quedar que:
- Els caragols posen ous (aquest fet va crear una gran excitació).
- Fan un forat a terra per poder posar els ous.

Per això, vam decidir posar un tassó de vidre ple de terra per si per sort, algun caragol posa ous. A més, vam decidir posar-hi un recipient ple d'aigua ja que alguns de nosaltres, vam dir que els caragols també beuen aigua.

Una darrera cosa que hem fet aquesta setmana, ha estat explicar als nens i nenes de 2n de primària tot allò que hem après/descobert sobre els caragols. Un fet anecdòtic ha estat que ells també s'han emocionat molt i entusiasmat molt sobre el tema, i de tant en tant, ens vénen a fer una visita per poder observar els caragols i també, per dur-nos-en de nous! 
Som molts de nosaltres que cada dia duim caragols a l'escola i aquest fet ens encanta! A veure si aconseguim que els caragols grossos posen ous i podem veure tot el procés!!

FAMÍLIES: si sabeu alguna cosa més dels caragols i voleu venir a la classe a explicar-nos-ho, estareu més que convidats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada