dijous, 1 de desembre del 2016

2ª SETMANA DECORACIÓ NOM PROPI

Seguint amb la decoració del nom propi, aquesta setmana ha tocat a na Ona i en Gabriel dimecres (ja que dimarts no vam tenir temps degut a què vam anar a l'hospital) i a na Sarah i a n'Unai avui dijous. Cada un d'ells, amb les seves famílies, han decorat el nom d'una manera molt peculiar, creativa i molt artística. 

Com sabeu, quan un de nosaltres du la nostra obra d'art a classe, ens convertim automàticament en protagonistes del dia i en encarregats. Per això, tenim uns sèrie de responsabilitats. Comencem el dia organitzant i gestionant el bon dia.  

Una vegada acabada l'assemblea, seguim una sèrie de fases per treballar el nom propi:
  1. Observar i analitzar la decoració del nom: dedicam un temps a observar i analitzar l'obra d'art. El/la creador/a ens explica com l'ha feta, amb qui l'ha feta, si ha costat molt fer-la...
  2. Quantificar el nom: comptam les lletres que té el nom i cercam coincidències amb altres noms. 
  3. Qualificar el nom: anam lletra per lletra cercant quins noms de la classe comencen per la mateixa lletra i també comencem a cercar lletres que estan enmig del noms.



En Gabriel ens va dur un llibre en alemany on sortien molts d'animals. Vam arribar a la conclusió, que cada lletra del seu nom estava decorada segons l'inicial del propi animal. Per exemple: la "G" de girafa, la "A" d'abella, la "B" de burro, la "R" de rata, la "I" d'iguana, la "E", d'elefant i la "L" de león.

Per part de na Ona, a més de la decoració del nom propi, també ens va portar coses de casa. Na Ona, amb la seva família, va decorar el nom amb cinta de radiocasset, amb paper de llimar i amb figuera de pic 

Ella ens va dir que d'aquella "cosa" (cinta de casset) sortia música. Per això, en Toni va anar a cercar un casset dels antics i vam intentar posar-lo dintre. Efectivament, d'aquella "cosa" sortia música.

ATENCIÓ: 
Aquest vídeo només es pot veure amb un ordenador!

Aquestes són les OBRES D'ART d'aquesta setmana.
Moltes gràcies també a les famílies!!!

A part d'aquesta feina de lectoescriptura, els encarregats tenim més funcions, com és el repartiment dels esmorzars. 

Desitjam que arribi la setmana que ve per saber com ens sorprendreu amb la decoració dels vostres noms!

8 comentaris:

  1. Hola!!!
    Quins cartells més xulos!!!! I el vídeo està genial!!! Quines classes d'investigació més interessants!!!!! Ens agraden molt!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot gràcies a vosaltres!!! Moltes gràcies per la dedicació en la decoració del nom i per dur-nos tots els materials que vàreu emprar!!

      Elimina
  2. los peques han hecho el cartel con mucha ilusion!!!!me esncanta ver esa gran sonrisa en sus caritas....estan aprendiendo mucho en clase.
    los profesores estan haciendo un gran trabajo.
    muchas gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. Isabel!! Y se nota que lo han hecho con ilusión!! Vienen a clase muy orgullosos de su trabajo y con muchas ganas de enseñarnoslo!! Muchas gracias por el comentario!!

      Elimina
  3. Hola! Cómo me gusta ver lo que hacéis en clase! Qué actividades más interesantes!! Gracias por compartirlas!!
    Carmela.
    Abuelita de Ona

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carmela! Y cómo me gusta ver vuestros comentarios!!! Me alegra mucho que os guste!!

      Elimina
  4. Gracias por estos trabajos que hay que hacer con la familia! A Ian le encantò y a mi mas!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias Sara por el comentario, Sara! Tengo muchas ganas de ver la decoración del nombre de Ian, seguro que será genial!!

      Elimina