Aquesta setmana hem començat amb els grups interactius i és necessari donar a conèixer aquesta forma d'organització d'aula.
És una tècnica que té com a objectiu aprendre els uns dels altres: dels propis companys, dels mestres, dels familiars i de tota la comunitat. Per això, es requereix del suport i de la participació activa dels familiars a l'aula. Aquest fet, fa que la motivació dels infants augmenti i que el seu aprenentatge s'acceleri.
És una tècnica inclusiva per excel·lència que ens fa aprendre a conviure i a cooperar amb la diferència. Fa que tots els infants estiguin presents dins una mateixa aula, participin i progressin segons les seves capacitats. A part d'això, s'utilitzen els familiars com a suports educatius, ja que supervisen la tasca d'un grup reduït d'infants.
Els adults no resolen els problemes/reptes que es presenten a l'aula, sinó que són els alumnes qui han de trobar la solució, ajudats sempre pels companys i pels adults.
Durant aquest mes, nosaltres jugam amb quatre jocs matemàtics per treballar diferents continguts matemàtics: números, lògica, estadística...
- El bingo
- El dominó amb grafies convencionals
- El joc de les rates
- Les tires d'etiquetes dels blocs lògics (4 etiquetes positives i negatives).
Les sessions, les acabam sempre amb una avaluació. Durant aquest temps tant podem fer una autoavaluació, com una valoració de la dinàmica de grup, una valoració del comportament de grup com una valoració del grau d'ajuda i cooperació que hem tingut amb els demés. Empram sempre uns dibuixos i fotografies per a fer-ho.
Vos animam a què vingueu sempre que vulgueu com han fet aquesta setmana en Jose, na Vicky, na Maria José i en Juan Carlos. Moltíssimes gràcies per venir!!
Sabeu que hi ha unes graelles al plafó i que vos hi podeu apuntar! Pares, mares, germans, güelos, tios, veinats... Tothom qui vulgui!